لیست اختراعات سيدابراهيم نوري
به نام خدا خلاصهاي از توصيف اختراع يكي از مهمترين فرايندهاي پس از برداشت محصولات كشاورزي، خشك كردن است. خشك كردن مواد غذايي عبارت است از خارج كردن رطوبت آن بطوري كه باكتري¬ها و عوامل بيماري¬زا قادر به رشد نبوده و از فساد ماده غذايي جلوگيري مي¬شود. فرايند خشك¬كردن غالباً با هواي خشك و گرم انجام مي¬شود. هواي گرم باعث كاهش تركيبات موثر در طعم و عطر، تغيير در رنگ محصول و همچنين افزايش چروكيدگي محصول مي¬شود. اين تغييرات باعث كاهش بازار پسندي و كيفيت محصول خشك¬شده، مي¬شوند. در اين اختراع يك روش جديد براي خشك كردن، يا يك نوع خشك¬كن معرفي مي¬شود كه مشكلات ذكر شده در فوق را بسيار كاهش مي¬دهد و آن را خشك¬كن انجمادي مي¬ناميم. محصولات كشاورزي و مواد غذايي حساس به حرارت (مانند زعفران و گياهان دارويي) را به روش خشك كردن انجمادي فرآوري مي¬كنيم تا عطر، طعم و رنگ محصول حفظ شود. خشك كردن انجمادي فرآيند خشك¬كردني است كه در آن آب محصول را پس از منجمد كردن، از طريق تصعيد خارج مي¬كنيم. تصعيد آب منجمد شده با ايجاد خلاء در محفظه خشك كن انجام مي¬شود. هزينه اوليه بالا و تعمير و نگهداري خشك¬كن¬هاي انجمادي خارجي از جمله محدوديت¬هاي استفاده از اين دستگاه¬ها در كشور مي¬باشد. هدف اين اختراع، طراحي و ساخت دستگاه خشك¬كن انجمادي است تا انجام فرايند خشك¬كردن انجمادي را با حداقل هزينه امكان¬پذير كند و استفاده از آن در زمينه¬هاي مختلف آسان¬تر كند. همچنين بومي سازي دستگاه و استفاده از مواد و قطعات موجود در كشور از ديگر اهداف اين اختراع مي-باشد. دستگاه داراي يك محفظة خلاء است. اين محفظه درون فريزر قرار مي¬گيرد و محصول منجمد شده در را در آن قرار مي¬دهيم. دماي درون محفظه به وسيله سيستم كنترلر الكترونيكي دما (متشكل از ترموستات، سنسور دما و المنت حرارتي)، كنترل مي¬شود تا دماي داخل محفظه خلاء بطور دقيق و مستقل از دماي فريزر در مقدار تنظيمي، حفظ شود. خلاء مورد نياز فرايند، با استفاده از يك پمپ خلاء ايجاد شده و مقدار آن توسط نمايشگر خلاء (گيج خلاء)، نمايش داده مي¬شود؛ با استفاده از دريچه كنترل فشار، خلاء درون محفظه تنظيم مي¬شود. با تنظيم مقادير فشار و دما، فرآيند خشك شدن محصول شروع مي¬شود. و محصول نهايي را پس از اتمام زمان مورد نياز فرآيند، از محفظه خارج مي¬كنيم.
موارد یافت شده: 1